Поширення: по всій території України, особливо на добре зволожених ґрунтах із високим вмістом гумусу.

Культури, які пошкоджує: овочеві, плодово-ягідні, декора- тивні та сільськогосподарські.

Шкоди завдають: личинки, дорослі особини (імаго).

Характер пошкодження: личинки та дорослі особини пошкоджують висіяне насіння, підгризають підземні частини коріння, знищують сходи та вигризають дупла в бульбах і коренеплодах.

Розвиток: капустянка живе в ґрунті, на поверхні з’являється рідко, зазвичай у вечірній час. Гарно плаває та здатна перелітати на невеликі відстані в нічний час. Масовий вихід із ґрунту спостерігається при температурі +12…+15°C. Після спарювання самка викопує земляну камеру глибиною 10- 20 см та відкладає 100-360 яєць. Ембріональний розвиток яєць триває 10-20 днів, при цьому вологість ґрунту повинна становити 100%. Відродження личинок відбувається в червні-липні. Личинки риють підземні ходи та мігрують в ґрунті. Починаючи з другого віку, вони живляться корінням рослин, вигризають дупла в коренеплодах моркви, буряка, бульбах картоплі та ін. В серпні-вересні популяція шкідника складається з личинок (3-4 віку) і дорослих комах, однак до місць зимівлі переходить лише частина молодих личинок.

Плодючість: до 360 яєць.

Кількість поколінь: 1 (повний цикл розвитку триває 1.5-2 роки).

Зимуюча стадія: дорослі особини, німфи та личинки в ґрунті, скупченнях гною чи перегною (дорослі особини на глибині 50-100 см, личинки – 20-50 см).

Заходи захисту: обробка посадкового матеріалу протруйниками: Антихрущ – картопля (10 мл на 5 л води – обприскування ґрунту), овочеві (10 мл на 1 л води – замочування кореневої системи), АС- Селектив – картопля (30 мл на 400-500 мл води на 30 кг бульб – протруювання), овочеві (10 мл на 1 л води – замочування кореневої системи), Матадор – картопля (60 мл на 800-1000 мл на 60 кг бульб – протруювання), овочеві (10 мл на 1 л – замочування кореневої системи), АС-Кольд Дуо – картопля (20 мл на 500 мл води на 30 кг бульб – протруювання), овочеві (10-15 мл на 1 л води – замочування)