Вибираючи інсектицид для знищення шкідливих комах на садово-городній ділянці, хочеться отримати універсальний засіб від усіх літаючих і повзаючих шкідників. Препарат ЖУК OFF, створений українською компанією Укравіт Сайенс Парк, повністю відповідає вимогам, що пред’являються. Комахи в широкому спектрі гинуть практично одразу після закінчення обробки.

Діюча речовина: механізм дії

Вдале поєднання двох інгредієнтів (200 г/л клотіанідина + 100 г/л альфа-циперметрину) в діючій речовині забезпечує подвійний ефект впливу на шкідників:

- знищення сисних комах через вплив на центри нервової системи;

- порушення подачі нервових сигналів через блокування кальцієвого обміну;

- шкідник гине в результаті паралічу дихальної та нервової системи.

Засіб не викликає звикання до активної речовини, забезпечуючи ефективне ураження комах на всіх етапах обробки.

Приготований робочий розчин рекомендується використовувати в той же день, щоб уникнути ослаблення дії складу. Захід варто проводити в вечірні або ранкові години за тихої безвітряної погоди, коли на рослинах немає роси. Рекомендований температурний режим – 15-25 °C. У спеку в розчин бажано додавати прилипач «Тандем», щоб уникнути стікання рідини з листя.

Характеристика садово-городніх шкідників

ЗЗР успішно скорочує чисельність комах-шкідників саду і городу, кожен з яких завдає відчутної шкоди врожаю.

- Колорадський жук у вигляді личинки і дорослої особини з'їдає зелену гичку пасльонових рослин. За сезон виростає 1-3 покоління. Якщо не знищувати шкідника, можна залишитися без картоплі, помідорів, перцю, тютюну.

- Гусениці підгризаючої совки псують плоди картоплі, моркви, буряка. У результаті врожай погано зберігається і втрачає товарний вигляд. Крім плодів гусениці їдять листову частину рослин, прогризають ходи в товстих стеблах, сприяючи загибелі всієї культури.

- Ласує бутонами плодових і кісточкових дерев під час цвітіння довгоносик почковий. У результаті не утворюються плоди. Збиток залежить від кількості шкідників і становить 20-80%.

- Яблуневий квіткоїд відкладає яйця в бутони квітів. Личинка, яка вилупилася, з'їдає свій «будиночок» і продовжує гризти вцілілу зав'язь, переходячи поступово і на плоди.

- Відкладання яєць метеликом яблуневої плодожерки триває майже 2 місяці. Плодючість комахи – 50-120 яєць, відкладених по одному на листя і плоди заражених дерев. Гусениці що вилупилися спочатку виїдають серединку яблук, потім харчуються насінням. В умовах України самка встигає відкласти яйця 2-3 рази за сезон. Збиток становить від 50% зіпсованих плодів, які передчасно опадають з дерева.

- Скачущі дрібні блошки прогризають ніжну м'якоть молодого листя салату, редиски, капусти різних видів. У результаті рослина в'яне і зникає.

- Літаючі комахи білокрилки завдають шкоди тепличним, кімнатним, оранжерейним культурам. Личинки поїдають пластинку зеленого листя, рослина в результаті відстає у рості і в'яне.

- Тільки уважно оглядаючи листя в нижній частині, можна помітити трипсів – дрібних шкідників черв'ячків, колонія яких досить швидко губить молоді рослини.

- Солодкий сік рослин привертає тлю, яка не шкодить поодинці. Обліпивши стебла і листя культури, шкідник повністю зневоднює жертву, приводячи до в'янення та загибелі.

Препарат Жук OFF успішно справляється з більш ніж 100 городніх і садових шкідників.

Норми застосування інсектициду для культур

Щоб досягти максимального ефекту, слід правильно приготувати робочий розчин препарату. Обробка проводиться у період, коли личинки шкідників вже вилупилися, але ще не розповзлися по рослинах.

Для знищення шкідників на картоплі, різних видах буряка, капусти, огірках, моркві, кабачках, дині, гарбузах і кавунах, необхідно розмішати 1,5 мл засобу для захисту рослин із водою у кількості 3 літри. Дозування розраховане на обробку 1 сотки площі. Якщо комах багато, концентрацію препарату в розчині збільшують.

Для захисту плодових і кісточкових культурних дерев: 3-4 мл засобу розмішують у 5-8 літрах рідини. На молоде деревце витрачають 2-3 літри робочої суміші, для дорослого дерева потрібно не менше 5 літрів.

Випускається препарат об'ємом 3, 15, 75, 500 мл.

Нюанси застосування препарату

Інсектицид забезпечує довготривалий захист від шкідників. Допускається 1-2 обробки за сезон при необхідності. У комах не спостерігається звикання до діючої речовини і не відбувається зниження активності препарату при повторному застосуванні.

Дозволяється ручна праця на плантації через 10 днів після обприскування, механізовані роботи дозволяється проводити на 3-4 день.