Традиційний метод осінньо-весняних посадок застарів з розвитком контейнерного вирощування декоративних і плодових культур. Сьогодні на споживчому ринку представлена маса саджанців рослин із закритою кореневою системою, у переважній більшості контейнерного типу. Нова технологія дозволяє контролювати зростання і розвиток посадкового матеріалу від насіння до відповідності товарного вигляду.

Інтернет-магазин "Аптека Садівника" пропонує ефективні препарати, що допомагають молодим рослинам акліматизуватися на новому місці, підвищити родючість ґрунту. Також бажано організувати захист саджанців від профільних шкідників, уберегти від заростання бур'янами. Наші досвідчені агрономи безкоштовно консультують клієнтів про те, як без проблем вирощувати влітку декоративні рослини в саду.

Основні характеристики контейнерних сезонних посадок

Літня посадка допомагає розширити асортимент рослин, доступних для домашнього вирощування. Восени або навесні саджанці продаються підготовленими до зимової сплячки або на початку пробудження після тривалого відпочинку — за зовнішнім виглядом складно уявити їх у фазі розквіту. Контейнерний спосіб надає цю можливість — рослини повністю сформовані, з повноцінно розвиненою кроною, характерним забарвленням листя, з цвітінням. Особливість вирощування — збережена без пошкоджень коренева система, попри пересадки в процесі росту.

Декоративні рослини вирощують у контейнерах двома способами.

Вирощування з насіння

Підготовлене насіння висівається прямо у контейнери, де рослина поступово розвивається. Підростаючий екземпляр кілька разів пересаджують, щоб коренева і надземна частина формувалися пропорційно.

Консультанти інтернет магазину "Аптека Садівника" діляться накопиченим досвідом і знаннями, докладно пояснюючи, як садити саджанці влітку:

- щоб не травмувати дрібні пагони коренів при пересадці з меншої ємності до більшої, не варто руйнувати земляний ком;

 - перед процедурою необхідно рясно полити вміст горщика;

- бажано виймати рослину, дотримуючись обережності й акуратності — по перевернутій догори дном тарі слід потихеньку  постукувати, стимулюючи випадання субстрату;

- одночасно рекомендується притримувати рослину за стебло.

Правильно організована перевалка не завдає шкоди культурам. Захід можна повторювати кілька разів за потреби.

Вирощування через розсаду

Помічено, що будь-яка рослина краще себе почуває у природних умовах, тому насіння висівають у підготовлений ґрунт. Молодий саджанець у природних умовах формує потужний корінь, отримуючи достатнє живлення з удобреної землі. Зміцнілим його пересаджують у контейнер м'якого або жорсткого типу. Під постійним наглядом рослина вкорінюється в ємності. Прискорюють процедуру адаптації добрива і препарати, що стимулюють процес нарощування кореневої маси. Корінці, які розростаються, обвивають земляну грудку, тому при пересадці рослина швидко приживеться.

Інтернет-магазин "Аптека Садівника" пропонує клієнтам комплексні набори мікродобрив, стимуляторів росту, які допомагають молодим рослинам подолати несприятливі фактори, пов'язані з пересадкою, впливом погодних умов. Також ми пропонуємо засоби захисту рослин від комах-шкідників, поширених в Україні хвороб садивного матеріалу.

Технологія вирощування грудкою

Розглядаючи варіанти того, як садити саджанці влітку, варто звернути увагу на ще одну технологію — спосіб вирощування грудкою. Найчастіше він застосовується для вирощування плодових або декоративних дерев, чагарників. Спеціальною технікою окремі екземпляри викопують разом із грудкою землі. Процедура проводиться ранньою весною, коли бруньки ще не розпустилися. Щоб ґрунт біля кореня не обсипався, його обмотують мішковиною, зверху закріплюють металеву сітку.

Підготовлені до продажу рослини встановлюють у тирсовий субстрат, полив організовується крапельним методом. Влітку садові деревця активно розвиваються, і кореневій системі достатньо місця для росту всередині упаковки. Рослинність забезпечується живленням за рахунок мінеральних і органічних добрив. Великий асортимент товарів фірми "Укравіт Сайенс Парк" пропонує інтернет-магазин "Аптека Садівника". Спільно зі швейцарськими вченими розроблені передові технології з виробництва засобів захисту рослин, які ростуть в Україні.

Добрива максимально пристосовані для використання в невеликих господарствах приватного сектору. Позакореневе обприскування застосовується по рослинах або кроні. Полив під корінь декоративних і садових культур здійснюється 2-5 разів за сезон. Препарати швидко всмоктуються рослиною, задовольняючи повний спектр потреби в поживних компонентах.

При посадці на нове місце не рекомендується знімати обмотку мішковини і сіткову окантовку. Коріння легко проникає крізь тканину, яка розкладається в ґрунті протягом 1-2 років. Метал утилізується через кілька років.

Переваги посадки декоративних культур влітку

Грудкова і контейнерна технологія дозволяють вибрати і посадити декоративні рослини в саду влітку, коли проходить ажіотаж реалізації весняних саджанців. Покупець без поспіху дізнається особливості вирощування конкретної культури, потреби у поживних речовинах, захисні засоби від комах-шкідників, спостерігає різні фази зростання квітки.

Посаджені в літній період рослини встигають розвинути потужну кореневу структуру до настання стабільних холодів, що полегшує зимівлю. Вчасно закладаються квіткові і ростові бруньки, забезпечуючи раннє цвітіння, стабільний приріст крони. В результаті догляд за садом значно полегшується — рослини менше хворіють, рясно цвітуть, стійкіше витримують погодні аномалії.

Різницю між екземплярами літньої та осінньої посадки можна спостерігати вже на наступний рік — літні саджанці міцніші та витриваліші за своїх молодших "побратимів".

Препарати для забезпечення росту і розвитку літніх саджанців

Інтернет-магазин "Аптека Садівника" пропонує клієнтам скористатися спеціально розробленими для України засобами здобрення і захисту рослин:

    1. Допомагає акліматизації препарат "Авангард Стимул", яким обробляють насіння перед посівом, обприскують саджанці після пересадки на нове місце. Речовина добре розчиняється у воді. Можна поєднувати обробку з інсектицидами, добривами, фунгіцидами. Засіб підвищує стійкість рослини до хвороб, витривалість за несприятливих погодних умов, покращує розвиток наземної маси і кореневої системи, збільшує врожайність культури.

    2. Постачання рослині поживних компонентів забезпечує комплекс препаратів "Авангард NPK+M/Е". Окремо розроблені засоби для підживлення квітів та декоративних культур, плодово-ягідних насаджень, винограду. Універсальне добриво з додаванням біоактивних компонентів можна використовувати практично на всіх саджанцях.

    3. Зменшує жорсткість води коректор кислотності "Айворі Плюс". Додавання препарату при приготуванні робочих розчинів підсилює ефективність основного компонента, прискорює засвоєння поживних речовин.

    4. Засіб-прилипач "Тандем" не допускає стікання розчину по листю і стовбуру молодої рослини.

Обробку посадкового матеріалу та саджанців проводять у ранковий або вечірній час. Не допускається наявність поривчастого вітру. Обов'язковий індивідуальний захист людини: рукавички, окуляри, респіратор. Рекомендована температура повітря — не вище 25°С. У сучасних умовах догляд за садом значно спрощується, якщо застосовувати інноваційні засоби підгодівлі і захисту рослин від негативних зовнішніх впливів.